Meistä

NEOT on St1:n ja S-ryhmän omistama polttoainehankintayhtiö ja tehtävämme on toimittaa polttonesteitä omistajiemme käyttöön Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa mahdollisimman tehokkaasti ja vastuullisesti.

Polttonesteitä Suomeen, Ruotsiin ja Norjaan

Suuret pohjoismaiset huoltamoketjut St1 ja ABC sekä Shell-asemat Suomessa saavat polttoaineensa NEOT:lta. St1-ketjulla on toimintaa Suomessa, Ruotsissa sekä Norjassa ja ABC-ketjun markkina-alue on Suomi.

Toimitamme vuosittain n. 6 miljardia litraa liikennepolttonesteitä yli 1 700 asemalle, jälleenmyyjien kautta polttoöljyä sadoille tuhansille kodeille ja yrityksille sekä merkittäviä määriä polttoaineita laivoihin ja ilmailuun. 

TOIMINTAMME YTIMESSÄ

Turvallisten ja tehokkaiden polttoainetoimitusten varmistaminen

Kustannustehokkaan ja vastuullisen hankinnan saavuttaminen

Asiantuntijuudesta huolehtiminen

TARKOITUKSEMME –
osa jotain suurempaa

Pidämme yhteiskunnan pyörät pyörimässä

Liikkuminen, lämmin paikka asua ja kulutustavaroiden saatavuus ovat jokapäiväisen elämämme peruspalikoita ja NEOT:n toiminnalla on merkittävä rooli näiden tarpeiden tyydyttämisessä Pohjoismaissa. Osallistumme myös aktiivisesti huoltovarmuuden varmistamiseen. Pidämme yhteiskunnan pyörät pyörimässä sekä normaalissa arjessa että epävarmemmissa olosuhteissa. ​

Mahdollistamme energiasiirtymää

Olemme ylpeitä mahdollistavasta roolistamme energiasiirtymää kiihdyttävien omistajiemme kumppanina alalla, jonka merkitys ilmastonmuutoksen torjumisessa on kriittinen. Luomme tehokkaasti arvoa, jonka omistajamme voivat investoida kestävästi.

Näkemyksemme energiasiirtymästä

Ilmastonmuutos on aikamme suurin haaste ja kaikkien on tehtävä osansa sen torjumiseksi – erityisesti energiasektorilla. Liikenteessä ja lämmityksessä on kuljettava kohti kestävämpiä ratkaisuja, mikä onkin prioriteetti kummankin omistajamme agendalla. Kestävämmän energiatalouden rakentaminen vaatii merkittävästi nykyistä suurempia investointeja ja niiden tekemistä tukevaa lainsäädäntöä. Meidän roolimme on osaltamme mahdollistaa omistajiemme pyrkimyksiä vauhdittaa energiasiirtymää luomalla arvoa, joka voidaan investoida kestävästi. Tuemme omistajiamme asiantuntemuksellamme kestävämpien energiamuotojen käyttöönotossa ja kilpailuedun luomisessa.​

Kestävämpää energiataloutta kohti on kuljettava rivakasti, mutta hallitusti hyödyntämällä sekä ympäristön että yhteiskunnan kannalta kaikkein tehokkaimpia ratkaisuja, joista kaikki eivät vielä ole saatavilla. Tässä työssä ei voida luottaa vain muutamaan ratkaisuun, vaan niitä on etsittävä laajalti kaikilta sektoreilta, sillä ilmasto ei tunne rajoja.

Tietoa yhteiskunnalliseen keskusteluun

Tunnemme polttoainemarkkinat perin pohjin. Pyrimme jakamaan osaamistamme ja näkökulmiamme ottamalla osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun oman asiantuntemuksemme ydinalueella eli polttoainemarkkinoiden osalta. Tavoitteenamme on tarjota päätöksentekijöille olennaista ja faktoihin perustuvaa tietoa, jotta lainsäädännöstä saataisiin mahdollisimman tehokasta sekä yhteiskunnan että ympäristön kannalta.

Avainluvut 2023

7,4 mrd

Liikevaihto

6,2 mrd litraa

Omistaja-asiakkaillemme toimitetut polttoaineet

58

Henkilöstömäärä

112 000

asema- ja polttoöljytoimitusta

13,4 milj.

ajettua kilometriä

Yli 390

merikuljetusta

NEOT:n tarina

NEOT:n olemuksen ydin löytyy vaihtoehtojen luomisesta ja mahdollisuuksien rakentamisesta. Tapamme haastaa toimialan vanhat tavat ja luoda uusia vaihtoehtoja on tehnyt meistä toimialamme positiivisen vallankumouksellisen. Olemme ketterän ajattelutapamme ansiosta sekä omistajiemme kasvun myötä kehittyneet pienestä yhtiöstä nimekkääksi toimijaksi nestemäisten polttoaineiden saralla Pohjoismaissa. Toimittamiemme polttoaineiden määrä on vuosien saatossa kasvanut noin kuuteen miljardiin litraan. Henkilömäärällä mitattuna olemme kasvaneet muutamasta henkilöstä yli 50 asiantuntijan joukoksi.

2004

NEOT aloittaa toimintansa

Aloittaessaan toimintansa vuonna 2004 NEOT toi Suomen polttoainemarkkinoille uutta kilpailua, joka on hyödyttänyt siitä lähtien sekä omistajiamme että kuluttajia.

2007

St1 laajentaa asemaverkostoaan hankkimalla Esson toiminnot Suomessa. NEOT hoitaa asemien polttoainehankinnan.

NEOT:n omistajilleen toimittamien polttonesteiden määrä kasvoi miljardiin litraan.

2011

NEOT alkaa hoitaa St1:n alla toimivien Shell-asemien hankinnan Suomessa.

Omistajille toimitettujen polttonesteiden määrä ylitti kolme miljardia litraa.

2012

St1:n Ruotsin toiminnot osaksi NEOT:n hankintaa.

2013

ABC-verkosto kasvanut yli 400 jakeluaseman ketjuksi.

2016

St1:n Norjan toiminnot osaksi NEOT:n hankintaa

Omistajille toimitettavien polttonesteiden määrä ylitti jo yli kuuden miljardin litran rajapyykin.

2018

NEOT saavuttaa ykkössijan Suomen Innostavimmat Työpaikat listauksessa!

Tästä lähtien meidät on löytänyt joka vuosi listauksen kärkisijoilta.

2024

NEOT 20 vuotta!

Pienestä yhtiöstä on kehittynyt merkittävä toimija nestemäisten polttoaineiden saralla Pohjoismaissa.

Omistus

NEOT:n omistavat SOK ja St1 Nordic.

Suomessa toimiva NEOT Oy omistaa Ruotsin markkinoilla toimivan NEOT AB:n ja Norjan markkinoilla toimivan NEOT AS:n. Yhdessä NEOT Oy, NEOT AB ja NEOT AS muodostavat NEOT Groupin.

NEOT:n Ruotsissa ja Norjassa toimivissa yhtiöissä ei ole henkilökuntaa vaan niiden operointi hoidetaan Suomesta NEOT Oy:n henkilökunnan toimesta.

Etsitkö yhteystietoja?