Bensiinit

Toimitamme omistaja-asiakkaillemme kahta eri bensiinin tuotelaatua, joita erottaa pääasiassa niiden oktaaniluku ja etanolipitoisuus.

Bensiinilaatuihin sekoitetaan uusiutuvia komponentteja, joista eniten käytetty on etanoli.

Oikean bensiinituotteen valinnan
tärkein kriteeri on moottorin
vaatimus oktaaniluvusta

Oikean bensiinituotteen valinnan tärkein kriteeri on moottorin vaatimus oktaaniluvusta. Mikäli ohjekirjan mukainen oktaanivaatimus on enemmän kuin 95, tulee käyttöön valita 98E5-bensiini.

Bensiinilaatuja valmistetaan erikseen kesä- ja talviolosuhteisiin. Talvilaadun haihtuvuus eli höyrynpaine on suurempi kuin kesälaadun.

Tiesitkö, että?

Suomen yleisimmät bensiinilaadut ovat 95E10 ja 98E5.

Bensiinilaadun ensimmäinen luku (95 tai 98) kuvaa tuotteen oktaanilukua ja jälkimmäinen bensiinin sisältämän etanolin enimmäispitoisuutta (5 tai 10%).

Oktaaniluku kuvaa bensiinin puristuskestävyyttä ja vaikuttaa bensiinin oikea-aikaiseen syttymiseen moottorissa.

Bensiini 95E10

Bensiini 95E10 soveltuu useimpiin käytössä oleviin autoihin. Tämän bensiinin peruslaadun etanolipitoisuus on enintään 10 tilavuusprosenttia.

95E10-bensiini soveltuu lähes kaikkiin 2000-luvulla valmistettuihin automalleihin. Mikäli korkeamman etanolipitoisuuden soveltuvuus omaan ajoneuvoon tai bensiinikäyttöiseen koneeseen epäilyttää tai kyseessä on vanhempi ajoneuvo, 95E10-bensiinin soveltuvuus kannattaa aina tarkistaa.

95E10-bensiinin soveltuvuuden tiettyyn henkilöautomalliin voi tarkistaa tästä.

Bensiini 98E5

Vaihtoehtona 95E10-bensiinille on kaikkiin moottoreihin soveltuva bensiini 98E5, joka sisältää enintään 5 tilavuusprosenttia etanolia. Tämä vaihtoehto soveltuu myös korkeaoktaanista bensiiniä edellyttäville 4- ja 2-tahtimoottoreille. Näiden lisäksi 98E5 on hyvä valinta niille bensiinimoottoreille, joiden oktaanivaatimus on enemmän kuin 95 tai joiden moottorinohjausjärjestelmä kykenee hyödyntämään korkeamman oktaaniluvun tarjoaman edun.