North European Oil Trade
KÄYNTIOSOITE:
Urho Kekkosen katu 5 C, 5. krs
00100 Helsinki

POSTIOSOITE:
PL 55, 00088 S-Ryhmä

Sijainti kartalla


VAIHDE
puhelin: +358 10 768 0850
faksi: +358 10 768 0859

ASIAKASPALVELU
arkisin klo 9-16
puhelin: +358 10 768 0862
sähköposti: asiakaspalvelu (a) neot.fi

TUOTELAATUNEUVONTA
arkisin klo 9-16
puhelin: +358 10 402 7001
sähköposti: tuotelaatu (a) neot.fi
Copyright NEOT Group 2004-2018
 

Vastuullinen hankinta

Toimintamme tarkoitus on tarjota omistajillemme kilpailukykyisiä ja vastuullisia polttoaineratkaisuja. Tämän vuoksi toimitusketjumme vastuullisuuden varmistaminen on meille erittäin tärkeää.

Toimitusketjumme jäljitettävyys ja vastuullisuus on yksi strategisista kehitysalueistamme ja olemme sitoutuneet jatkuvasti parantamaan suoritustamme. Teemme yhteistyötä ainoastaan kumppaneiden kanssa, jotka voivat osoittaa toimivansa vastuullisesti.

Uusiutuvien polttoaineiden vastuullisuus

NEOT hankkii uusiutuvia polttoaineita maailmanlaajuisesti. Varmistamme, että hankkimamme uusiutuvat polttoaineet ovat jäljitettäviä ja täyttävät kaikilla markkinoillamme tarvittavat lainsäädäntövaatimukset. Hankimme uusiutuvia polttoaineita ainoastaan toimittajilta, jotka täyttävät EU:n viralliset vastuullisuusvaatimukset joko EU:n vapaaehtoisten kestävyysjärjestelmien (EU Voluntary Scheme), kuten ISCC:n (International Sustainability & Carbon Certification), tai kansallisten kestävyysjärjestelmien mukaisesti. Kestävyysjärjestelmät varmistavat, että toiminta täyttää EU:n vastuullisuusvaatimukset ja ne sisältävät aina kolmannen osapuolen auditoinnin.

Lue lisää EU:n vastuullisuusvaatimuksista.

Myös NEOT:n omat toiminnot on sertifioitu ISCC:n, Suomen ja Ruotsin kansallisten kestävyysjärjestelmien mukaisesti, sekä on Norjan viranomaisten vaatimusten mukainen. ISCC:n ja Suomen kestävyysjärjestelmät sekä Norjan lainsäädännön mukainen toimintamme auditoidaan vuosittain. Lisäksi Ruotsin kestävyysjärjestelmä auditoidaan paikallisen lainsäädännön mukaisesti tarvittaessa. Näin varmistamme, että kaikki tarvittavat vastuullisuusvaatimukset otetaan huomioon uusiutuvia polttoaineita koskevissa sopimuksissamme.

Fossiilisten polttoaineiden alkuperä

NEOT hankkii fossiilisia öljytuotteita useilta Itämeren alueella, lähinnä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Puolassa, sijaitsevilta jalostamoilta. Tärkein hankintalähteemme on St1:n jalostamo Göteborgissa. Jalostamo on meille myös tärkeä keskittymä, missä teemme suurimman osan tuoteseoksistamme. Fossiilisten polttoaineiden jäljitettävyyttä ei ole vielä mahdollista esittää samalla tasolla kuin uusiutuvien polttoaineiden toimitusketjun jäljitettävyyttä.

Suurenna kuva klikkaamalla.

Tiesitkö, että

85 % NEOT:n vuonna 2022 toimittamista uusiutuvista polttoaineista oli valmistettu jätteistä ja tähteistä.

Uusiutuvien polttoaineiden vastuullisuuden varmistaminen

 Noudatamme seuraavia periaatteita varmistaaksemme uusiutuvien polttoaineiden hankinnan vastuullisuuden:

Toimittajien valinta

Hankimme biopolttoaineita ainoastaan toimittajilta, jotka täyttävät vaadittavat kestävyyskriteerit.

Jäljitettävyys

Tiedämme raaka-aineidemme ja biopolttoaineiden alkuperän.

Sopimukset

Varmistamme sopimuksissamme, että vastuullisuuteen liittyvät tekijät on huomioitu.

Sertifikaatit ja auditointi

Seuraamme kestävyyskriteereitä sekä suoritamme omia tarkastuksia ja auditointeja

ISCC-logo-certified

ISCC-sertifioitu

NEOT toimii biopolttoainehankinnassaan Euroopan Unionin hyväksymän vapaaehtoisen ISCC (International Sustainability & Carbon Certification) EU -kestävyysjärjestelmän mukaisesti. NEOT:n hankintatoimet Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa on hyväksytty ISCC:n mukaisesti.