North European Oil Trade
KÄYNTIOSOITE:
Urho Kekkosen katu 5 C, 5. krs
00100 Helsinki

POSTIOSOITE:
PL 55, 00088 S-Ryhmä

Sijainti kartalla


VAIHDE
puhelin: +358 10 768 0850
faksi: +358 10 768 0859

ASIAKASPALVELU
arkisin klo 9-16
puhelin: +358 10 768 0862
sähköposti: asiakaspalvelu (a) neot.fi

TUOTELAATUNEUVONTA
arkisin klo 9-16
puhelin: +358 10 402 7001
sähköposti: tuotelaatu (a) neot.fi
Copyright NEOT Group 2004-2018

NEOT:sta ensimmäinen merikuljetuksissaan LBG:tä käyttänyt suomalaisyhtiö

27.11.2018 | Ajankohtaista

NEOT:sta ensimmäinen merikuljetuksissaan LBG:tä käyttänyt suomalaisyhtiö

Tiistaina 27.11.2018 otettiin merkittävä askel kohti vastuullisempia merikuljetuksia, kun NEOT:n aikarahdattu alus Tern Sea bunkrasi nesteytettyä biokaasua (LBG, liquefied biogas) Göteborgin satamassa Ruotsissa. NEOT:sta tuli ensimmäinen suomalaisyhtiö, joka on käyttänyt uusiutuvaa LBG:tä kaupallisissa merikuljetuksissaan. LBG on täysin fossiilivapaa polttoaine, josta ei aiheudu lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Tuotetta valmistetaan erilaisista orgaanisista jätteistä, joita syntyy esimerkiksi ruokateollisuudessa ja viljakäsittelyssä. NEOT:n Göteborgissa bunkraama LBG on tuotettu Lidköpingissä, Ruotsissa.

NEOT on ottanut käyttöön vastuullisempia polttoaineratkaisuja merikuljetuksissaan jo ennen LBG:tä, sillä kaksi yhtiön aikarahdattua alusta on käyttänyt LNG:tä (liquefied natural gas) polttoaineenaan vuodesta 2016.

”Etsimme jatkuvasti tapoja vähentää toiminastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia ja LBG on erittäin kiinnostava mahdollisuus merikuljetusten osalta. Kokemuksemme LNG:n käytöstä ovat olleet positiivisia, joten LBG:n käyttöönotto on looginen seuraava askel. Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun kumppanimme Terntank testasi LBG:tä aluksissaan. Teimme Terntankin kanssa tiivistä yhteistyötä varmistaaksemme, että LBG toimii moitteettomasti aikarahdatuissa LNG-aluksissamme”, kertoo NEOT:n merikuljetuksista vastaava johtaja Satu Mattila.

Kemialliselta koostumukseltaan LBG vastaa LNG:tä, mikä mahdollistaa joustavan siirtymisen fossiilittoman LBG:n käyttöön. Tällä hetkellä suurin haaste LBG:n käytön laajentamiseksi on tuotteen rajoitettu saatavuus.

”Olemme innokkaita lisäämään LBG:n käyttöä heti kun sen saatavuus mahdollistaa kaupallisesti kannattavan pitkän tähtäimen suunnittelun. Nyt kun olemme testanneet LBG:n toimivuuden LNG-aluksissamme, olemme valmiit isomman mittakaavan käyttöön heti kun tuotteen saatavuus on vakaa. Toivottavasti näemme tuotetta enemmän markkinoilla tulevina vuosina”, sanoo Mattila.

Kuva: Swedegas