North European Oil Trade
KÄYNTIOSOITE:
Urho Kekkosen katu 5 C, 5. krs
00100 Helsinki

POSTIOSOITE:
PL 55, 00088 S-Ryhmä

Sijainti kartalla


VAIHDE
puhelin: +358 10 768 0850
faksi: +358 10 768 0859

ASIAKASPALVELU
arkisin klo 9-16
puhelin: +358 10 768 0862
sähköposti: asiakaspalvelu (a) neot.fi

TUOTELAATUNEUVONTA
arkisin klo 9-16
puhelin: +358 10 402 7001
sähköposti: tuotelaatu (a) neot.fi
Copyright NEOT Group 2004-2018

NEOT kompensoi liikematkalentojensa ilmastopäästöt

4.7.2019 | Ajankohtaista

NEOT kompensoi liikematkalentojensa ilmastopäästöt

NEOT on kompensoinut työntekijöidensä liikematkalennoista aiheutuvia ilmastopäästöjä hankkimalla todennettuja hiilenpoistotodistuksia suomalaisesta huutokauppaperiaatteella toimivasta Puro-kauppapaikasta. Toukokuussa 2019 toimintansa aloittanut Puro on maailman ensimmäinen kauppapaikka, joka tarjoaa yrityksille todennettuja hiilenpoistotodistuksia. Tällä hetkellä Puro käyttää kolmea tapaa poistaa hiiltä ilmakehästä; hiiltä sidotaan joko karbonaattikivielementteihin, puisiin rakennuselementteihin tai kiintohiilenä biohiileen.

NEOT on hankkinut kolmesta tähän mennessä järjestetystä huutokaupasta yhteensä 65 hiilensidontatodistusta, joista jokainen vastaa yhtä tonnia ilmakehästä poistettua hiilidioksidia. NEOT:n hankkimat sidontatodistukset vastaavat 96 %:a yhtiön vuoden 2018 liikematkalennoista aiheutuneista ilmastopäästöistä (68 tCO2). Yhtiön hankkimat todistukset kuoletetaan lentopäästöjen kompensoimiseksi.

”Liikematkalennoista aiheutuvat ilmastopäästöt ovat hyvin pienet verrattuna tuotteidemme käytöstä tai logistiikkatoiminnoistamme aiheutuviin päästöihin, mutta jokainen tonni vähemmän hiilidioksidia ilmakehässä vie eteenpäin. Olemme pyrkineet vähentämään liikematkoista aiheutuvia ilmastopäästöjä myös pohtimalla tarkasti jokaisen matkan tarpeellisuutta, mutta joitakin matkoja on kuitenkin välttämätöntä lentää”, sanoo NEOT:n vastuullisuusjohtaja Timo Huhtisaari.

Puro-kauppapaikka on ensimmäisten toimintakuukausiensa aikana osoittanut, että yritykset ovat kiinnostuneita käymään kauppaa hiilen sidonnalla ja kompensoimaan toiminnastaan aiheutuvia ilmastopäästöjä. Järjestettyjen huutokauppojen perusteella hiilensidonnan voidaan myös todeta olevan kustannustehokas ilmastotoimi verrattuna moniin muihin tällä hetkellä käytössä oleviin keinoihin.

”Tähän mennessä järjestetyissä huutokaupoissa hiilitonnille muodostunut keskimääräinen hinta on ollut 20,68 euroa. Tämä on huomattavasti alempi kuin esimerkiksi biopolttoaineiden käytöllä aikaan saatavan hiilidioksidivähenemän hinta, joka kohoaa usein yli 200 euroon tonnilta. Päästövähenemät ovat erittäin tärkeitä ja niiden toteuttamista tulee edelleen jatkaa, mutta tarvitsemme vähennysten rinnalle myös toimivat hiilimarkkinat. Toivottavasti tulevaisuudessa saamme kaikille sektoreille sitovat velvoitteet hiilen ilmakehästä poistamiselle sekä toimivat markkinat, joilla poistaminen tehdään kaikkein tehokkaimmin sekä talouden että ilmaston näkökulmasta”, sanoo Huhtisaari.

Lue lisää Purosta heidän verkkosivuiltaan www.puro.earth